Supplementen

Vitamine D3

Vitamine D wordt aangemaakt door het lichaam bij blootstelling aan de zon. Daarnaast komt vitamine D3 in kleine hoeveelheden voor in bepaalde dierlijke voedingsmiddelen. Helaas hebben de meeste mensen een tekort aan deze vitamine, voornamelijk omdat er onvoldoende vitamine D uit voeding en zonlicht kan gehaald worden. De twee belangrijkste functies van vitamine D3 zijn het behoud van sterke botten en tanden; en het bevorderen van het immuunsysteem. Vitamine D3 van Crossvitamins komt in een emulsievorm welke via de slijmvliezen in de mond worden opgenomen. Dit zorgt voor een snelle en volledige opname in het lichaam.

Magnesium

Tijdens het sporten wordt er veel gezweet. Hierdoor kunnen zouten, waaronder magnesium, verloren gaan. Een tekort aan dit mineraal kan worden aangevuld door supplementen. Een van de belangrijkste voordelen van magnesium is de bevordering van het herstel. Ook zorgt magnesium voor een efficiënter zuurstofverbruik, wat een training productiever maakt. Verder zorgt magnesium voor een betere opname van verschillende vitamines en mineralen, en heeft het een ontspannende werking. Kortom, magnesium is essentieel bij regelmatig trainen.

Visolie

In tegenstelling tot twee eeuwen geleden is de verhouding tussen Omega-3 en Omega-6 in hedendaags dieet verstoord. Daarom is het belangrijk om vooral Omega-3 uit visolie aan te vullen middels supplementen. Visolie is essentieel voor intensieve sporters. Naast de ontstekingsremmende werking en de stimulatie van het zuurstoftransport, heeft visolie talloze andere functies. Met name zorgt visolie voor een goede bloedsomloop, gezonde gewrichten en ondersteuning van de hersenfunctie. Verder speelt visolie een rol in het gezichtsvermogen, de structuur van het celmembraan, de huid en de normale werking van de lever.

  

De supplementen zijn verkrijgbaar in de box. Vraag de coach ernaar.

 

Be the best you can be

Wil jij graag mee trainen? Vraag je gratis proefles aan via info@crossfitbink36.nl