CrossFit | Crossfit Bink 36

CrossFit

Wat is CrossFit

Wat is CrossFit? CrossFit is het nieuwe fitness! Het is Back to Basic, zonder moeilijke en ingewikkelde apparaten. Het is een trainingsprogramma waarbij je verschillende sporten combineert in een serie intensieve oefeningen. Vechtsport, atletiek, turnen, roeien, krachttraining, ect. Er komen hierbij geen apparaten aan te pas! Het doel van CrossFit is door intensieve training zoveel mogelijk van het lichaam in werking te zetten. Door de intensiviteit is 60 minuten voldoende.

CrossFit is bedacht door de oud gymnasten Greg en Lauren Glassman. Zij startte hun eerste CrossFit Box in 1996 in Santa Cruz. Met de trainingsmethode die zij gebruikte trainde zij in eerste instantie het politiecorps van Santa Cruz. Maar de CrossFit methode werd al snel opgepikt door mariniers, soldaten en brandweercorpsen.

Langzaam bereikte het concept de sportcoaches in Amerika en in 2005 waren er 18 CrossFit boxen in de USA. Tijdens een bezoek bij de CrossFit Box van Dave Castro opperde Greg Glassman het idee om een Woodstock voor fitness te organiseren. Zij bedachten een concept waarbij CrossFitters konden deelnemen aan een evenement waarbij zij opzoek gingen de fitste man/ vrouw van de wereld. Zo werden de eerste CrossFit Games georganiseerd in 2007.

Ondertussen groeide het aantal CrossFit Boxen snel. In 2010 bestonden er al ruim 1500 officiële CrossFit Boxen wereldwijd. De CrossFit Games werden elk jaar een groter succes. Inmiddels kennen de Games voorrondes, The Open en The Regionals genaamd, en is het concept van 126 deelnemers in 2005 gegroeid naar 120.000 deelnemers voor The Open Games van 2013.

Het aantal CrossFit liefhebbers en CrossFit Boxen blijft stijgen en het concept is niet meer weg te denken uit de sport wereld. Inmiddels hebben grote partijen als Reebok en EuroSport de sport ook omarmt.

CrossFit Bink 36 biedt de volgende lessen aan:

  • Fundamentals
  • WOD’s
  • Oly Club
  • Open gym

Daarnaast kunnen er personal trainingssessies worden geboekt met de coaches.

Fundamentals: In CrossFit staat techniek voorop. Daarom biedt CrossFit Bink36 Fundamentals. Fundamentals zijn lessen waar de beginnende deelnemer de technieken leert van oefeningen zoals bijvoorbeeld de squat, deadlift, press, kettlebell swing enz. Na het oefenen van de technieken word er altijd nog een WOD gedaan. Deze is minder zwaar dan de reguliere WOD en bereidt de beginnende deelnemer voor op het trainen op hoge intensiteit. Door het samenwerken een groep leren de deelnemrs elkaar kennen en elkaars grenzen verleggen. Na 10 Fundamentals zijn de klanten helemaal voorbereid om deel te nemen aan de WOD.

WOD: WOD staat voor Workout Of the Day. De WOD start met een warming up, dan worden er technieken geoefend, skills genaamd, die tot slot worden uitgevoerd in de workout. De WOD zijn functionele bewegingsvormen, elke dag anders en op hoge intensiteit. Tijdens de training wordt de atleet begeleid door een coach. De atleten werken in een groep en doen allemaal dezelfde workout maar wel op eigen niveau en tempo. Na de les voel ze zich krachtig en fit.

Lunch WOD: Voor iedereen die tijdens de lunch een snelle WOD wil doen biedt CrossFit Bink 36 de Lunch WOD. Deze WOD is gelijk aan de WOD maar dan sneller. Na de warm up volgt een zeer korte uitleg van de skills waarna de WOD zo snel mogelijk wordt gestart. De Lunch WOD duurt hierdoor 45 minuten. De perfecte duur om tijdens de lunch te werken aan je gezondheid.

Oly Club: Oly Club is de les waar de atleet getraind wordt door een coach om de technieken van Olympisch Gewichtheffen beter onder de knie te krijgen. Gewichtheffen is een enorm technische sport. De bewegingen eisen naast kracht ook flexibiliteit, explosiviteit en coördinatie. Het is dus beslist geen saaie sport en bij uitstek geschikt voor de perfectionisten. De technieken uit deze les zullen helpen om efficiënter te bewegen tijdens de WOD.

Open Gym: Tijdens Open Gym kan zelfstandig getraind worden aan de technieken of de WOD. Omdat de technische uitvoering van de bewegingen tijdens een CrossFit workout erg belangrijk zijn, zijn er een aantal eisen waaraan moet worden voldaan voordat de Open Gym toegankelijk wordt:

Heren: 10 Fundamentals, 5 WOD's, 5 Oly Clubs

Dames: 10 Fundamentals, 5 WOD's, 5 Oly Clubs

Personal training: Een Personal Training start altijd met een intake gesprek. Aan de hand van het intake gesprek zal de coach de klant adviseren. Daarna zal beslist worden of een doelgericht traject wordt gevolgd. De coach zal een op maat gemaakt persoonlijk programma schrijven voor een bepaalde periode (minimaal 10 sessies) met daarin macro en meso doelen. De coaches van CrossFit Bink 36 bieden mogelijkheden tot elk gewenste trainingsdoel.