CrossFit Kids | Crossfit Bink 36

CrossFit Kids

Oppas

CFB36 Atleten met kids in de leeftijd van 3 maanden tot en met 11 jaar kunnen gratis gebruik maken van onze oppas op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9:00-10:30 uur en op zondag van 9:00-11:30 uur.

Neem uw kind alleen mee als de oppas in de box aanwezig is. Het is namelijk gevaarlijk als een kind zonder toezicht door de box heen holt. Neem uw kleine niet mee wanneer hij/zij ziek is, zodat andere kinderen niet worden aangestoken. De oppas is er niet om luiers te verschonen of de kinderen te voeden en doet dit alleen in uiterste nood. Laat het onze oppas weten als uw kind een allergie heeft.

Onze oppas speelt, kleur en zingt graag met de kids terwijl jij geniet van de WOD!

CrossFit Bink 36 Kids

Voor de kids van 4 tot en met 11 jaar is er nog beter nieuws. Zij kunnen vanaf 1 september CrossFit Bink 36 Kids Athlete worden. Voor 32,50 euro per maand kunnen zij onbeperkt deelnemen aan de CrossFit Binks 36 Pré Kids of Kids WOD’s.

Wat is CrossFit Bink 36 Kids?
CrossFit Bink 36 Kids is geen vereenvoudiging van CrossFit, maar een CrossFit programma speciaal ontworpen voor kinderen en de specifieke ontwikkelingsbehoeften van kinderen. CrossFit Bink 36 Kids laat kinderen meer bewegen, zelfvertrouwen opbouwen, leren werken door teamwork en heel veel plezier hebben! Over het geheel genomen zal het CrossFit Bink 36 Kids kinderen sneller, sterker en fitter maken dan andere kinderen om hen heen, op een leuke manier.

Voor kinderen is CrossFit een zeer effectieve manier van bewegen vanwege de grote verscheidenheid aan beweging vormen. Kinderhersenen zijn als kleine sponzen, ze popelen om neurologische verbindingen en aanpassingen te maken. Deze verbindingen in de hersenen komen als reactie op de prikkels. Hoe meer kinderen worden blootgesteld aan allerlei dingen als ze jong zijn, des te meer neurologische aansluitingen kunnen ze ontwikkelen en behouden de rest van hun leven.

Tijdens de CrossFit Bink 36 Kids Workouts  werken de kinderen aan grondmotorische vaardigheden, sportiviteit, leiderschap, teamwork, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen. Dit zijn allemaal vaardigheden, die kinderen helpen later in het leven succesvol te worden. Daarnaast is er een merkbaar verschil in het zelfvertrouwen van kinderen die CrossFit doen. Als hun lichamen fitter worden en zij hun capaciteiten uitbreiden, worden kinderen actiever en minder onzeker in andere atletische situaties.
 
Voordelen van CrossFit voor Kids zijn:
• sterkere spieren en botten
• een gezonder lichaam
• minder kans op overgewicht
• minder risico op het ontwikkelen van diabetes type 2
• een gezondere bloeddruk en cholesterolgehalte
• zelfverzekerdheid

Maandag 

17:30 uur Teens 10 jaar en ouder

Woensdag 

14:00 uur Kids 5 t/m 9 jaar

17:30 uur Teens 10 jaar en ouder

Vrijdag

16:00 uur Kids 5 t/m 9 jaar

Zondag 

09:15 uur Kids 5 t/m 9 jaar

10:30 uur Teens 10 jaar en ouder